Ingredienten 4 porties - Klaar in 40 minuten!
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel gemalen chilipepers
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels water
- 4 kipfilets
Bereidingswijze
Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 15 minuten
- Het rooster met olie invetten. De kip 6-8 minuten per kant roosteren, tot het vleessap helder is.
- De barbecue goed heet laten worden.
- In een middelgrote kom kerriepoeder, gemalen chilipepers, zout, gember, paprikapoeder, kaneel en kurkuma met water tot een gladde pasta mengen. De kip hiermee inwrijven en op een bakplaat leggen. Afdekken en 20 minuten laten marineren.
Tip: Als je op zoek bent naar een melkvrij tandoori recept, dan is dit perfect. Wil je een wat meer authentieke tandoori, vervang dan het water van de marinade door yoghurt.