lessphp fatal error: expected color value: failed at `-groups.less";` /home/yonasp1q/public_html/wp-content/themes/theme52056/bootstrap/less/bootstrap.less on line 37 Shoarma schotel met knoflooksaus | Yona Weesp

Shoarma schotel met knoflooksaus

Ingredienten 2 porties - Klaar in 30 minuten!

    Voor het vlees:

  • 500 gram Lamsvlees of kalkoen reepjes
  • 20 gram shoarma kruiden Yona
  • Voor de saus:

  • 4 eetlepels calvé mayonaise of zaanse fritessaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 eetlepels water
  • 2 pitabroodjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten

  1. Bakplaat of koekepan met olie invetten. Het vlees ca. 4-6 minuten al roerend bakken.
  2. Strooi nu de kruiden gelijkmatig op het vlees.
  3. Laat het vlees goed gaar worden op laag vuur.
  4. In een middelgrote kom mayonaise of fritessaus, voeg daar de knoflookpoeder, peterselie en de water aan toe toe. (bij gebruik van zaanse fritessaus ook een halve theelepel zout toevoegen).
  5. Het geheel goed mengen tot een homogene massa.
  6. Serveren met pitabroodje, frites en sla.

Tip: Als je op zoek bent naar een melkvrij knoflooksaus recept, dan is dit perfect. Wil je een wat meer authentieke turkse knoflook yoghurtsaus, vervang dan het water van de saus door yoghurt of melk.

Een heerlijke shoarma schotel die hetzelfde smaakt als bij de beste shoarmazaak !